Becki och Fula djurklubben

anetteskahlberg.com

 

HEMSIDAN UNDER ARBETE färdig 1 januari

BECKI och FULA DJURKLUBBEN

Många av djuren som är med i Becki och Fula djurklubben är insekter. Jag tycker det är väldigt spännande med insekter. Tänk att insekter har existerat i miljontals år! Becki i boken samlar på dem. Jag hade en period när jag också samlade på insekter. Särskilt när jag hittade sådana som självdött i fönstret, eller mellan fönstren. Jag tyckte det var spännande att jämföra olika av samma art. Till exempel olika flugor. Den äldsta kända insektsfossilen är ungefär 400 miljoner år gammal. Jag har alltid fascinerats av de djur som jag tycker är fula och som andra inte gillar. Själv avskydde jag tvestjärtar när jag var liten och var i sommarstugan för där kryllade det av dem. Jag har haft vandrande pinnar och tycker de är otroligt coola. . Den här boken är skriven för alla som gillar att ha djur omkring sig, och för alla härliga djur som inte alltid ser ut som de vanliga husdjuren. Hurra för alla fula djur som finns i vår värld!/Anette

Jag heter Becki, är tio år och har tre pappor, en tvillingsyster som är rädd för kryp, och en mamma som sitter fast på hisstaket. Och det bästa av allt! Jag har över tjugoåtta olika sorters djur i mitt rum. Fula djur.

 

Där finns min Silverfiskdrottning Siri,

en koloni med silverfiskar, insekter,

kackerlackor, tusenfotingar vandrande pinnar, pälsängslarver, fluglarver, nakna råttor, feta spindlar och rangliga spindlar, och det blirmer och mer för varje dag. Det är därför jag har startat FULA DJURKLUBBEN.

Men nu är frågan - hur ska jag få ner

mamma från hisstaket?

 

 

En historia om Becki och hennes liv med allt som hon älskar och hur små saker ibland kan bli stora och att kärlek kan uppstå mellan människor man minst väntar sig det hos. Snart är det dags för pappaparty och alla papporna kommer på fest. Men hur är det med mamma egentligen? Har hon gått och blivit kär? Och varför beter sig Görel från djuraffären så konstigt när mamma dansar på bordet? En skruvad familj tänker Becki, men hon älskar varenda ögonblick med den och är så otroligt nöjd över alla fluglarverna som hon lyckats föda upp själv.

 

Copyright @ All Rights Reserved Anette Skåhlberg