Cax - den trettonde roboten

anetteskahlberg.com

 

HEMSIDAN UNDER ARBETE färdig 1 januari

CAX -

DEN TRETTONDE ROBOTEN

När jag skrev den här boken så ville jag både göra den tillgänglig med en berättelse och också massa klurigheter. Jag har själv testat alla experiment på olika sätt. Den här boken är den första faktaboken jag skrivit och jag tyckte väldigt mycket om att göra den proppad med roliga fakta och experiment varvat med en historia på rim. Många skolor jag varit på har berättat att de använder boken när de ska göra experiment och har ämnen där intresse för teknik och vetenskap ska utvecklas hos barnen. Det känns väldigt roligt att höra eftersom precis just det var tanken med boken./Anette

Framtidens ingenjörer finns bland barnen!

 

Wilma upptäcker en dag en flygande stjärna som landar på skolgården. Ut ur stjärnan kommer roboten Cax som är autonom och tänker hälsa på sina släktingar…Vår vardag är fylld med teknikprylar, robotar som arbetar omkring oss medan vi gör allt vi gör. Det här är historien om Wilma som en dag träffar Cax, som är autonom, fylld med teknik och som en robot ungefär. Cax har kommit för att hälsa på alla sina släktingar i förskoleklassen. Tillsammans med Cax och Wilma får vi bekanta oss med Cax olika familjemedlemmar, allt från lysknappen och radiobilen till luftkonditioneringen och brandvarnaren.

 

Boken är utgiven av Automation Region, illustratör är Katarina Vintrafors och författare är Anette Skåhlberg.

 

Det här är en bok där barnen tillsammans med Wilma blir ingenjörer och till slut själva uppfinner den trettonde roboten. Framtidens ingenjörer finns bland barnen och det är för dem den här boken finns. Blandat med sagan finns olika fakta om automation och experiment med klurigheter.

Copyright @ All Rights Reserved Anette Skåhlberg