De glömda barnen och Barnen som viskar

anetteskahlberg.com

 

HEMSIDAN UNDER ARBETE färdig 1 januari

DE GLÖMDA BARNEN

och

BARNEN SOM VISKAR

För att svara på mångas stora fråga till Anette; När kommer Barnen som viskar? Hon svarar: "Jag är inte helt klar med den ännu. Den kommer men det dröjer säkert ett halvår till." Skriv upp er på nyhetsbrevet så lovar vi berätta när det är dags.

Det finns många vuxna som inte ser sina barn. Det finns vuxna som önskar att de inte hade fått barn. Och det finns vuxna som utnyttjar barn både psykiskt och fysiskt. Det är inte alltid som barn hamnar i en familj som är familj som är bra.

Jag vill berätta den här historien om de barnen.

Om barn som misshandlats, osynliggjorts, utnyttats. Alla har de en sak gemensamt. De blir osynliga och hamnar i ett ingenting, i ett mörkt hål någonstans under marken. Där de tillsammans blir en familj för varandra. Det är inte alltid som du får en familj som är bra, men du kan alltid skapa dig en familj som du vill ha, med människor som betyder något för dig och som på riktigt bryr sig om hur du mår.

Denna boken är älskad av så många och jag får mängder med brev från barn om hur mycket boken och karaktärerna betyder för dem. Jag håller just nu på att skriva fortsättningen - Barnen som viskar - och jag älskar att vara i dessa barns vilsna men generösa och kärleksfulla sinnen. Av alla böcker jag har skrivit så är detta en av de historier som det bultar extra starkt i hjärtat på mig av. /Anette

 

Tio meter ner under jorden kan man höra dem andas. Tjugo meter ner under jorden hoppas de ännu på att komma upp till ytan. Till livet. De glömda barnen.

 

Det är i totalt mörker som Misan hamnar en helt vanlig dag. Från att ha varit hemma i lägenheten tills att hon plötsligt är på en plats där hon aldrig varit förut. En plats där det är svart som natten. Det luktar jord. Och vem är det som helt oväntat tar tag i henne i mörkret..?

 

De glömda barnen är en berättelse om barn som blivit osynliga, för att vuxenvärlden har glömt bort dem. Barnen sugs ner i ett mörkt hål ungefär 20 meter under marken. Det enda sättet för dem att ta sig därifrån är att bli saknade. Eftersom de inte kan se varandra som vanligt, så formar de ett kollektivt medvetande.

Misan bestämmer sig för att på alla sätt som går lyckas ta sig och barnen därifrån...

 

(Förlaget är Sagolikt Bokförlag, illustratör är Katarina Vintrafors och författare är Anette Skåhlberg)

Copyright @ All Rights Reserved Anette Skåhlberg