Drakmodern

anetteskahlberg.com

 

HEMSIDAN UNDER ARBETE färdig 1 januari

DRAKMODERN

När jag skrev De underjordiska och om all miljöförstöring som lett till att jorden utkrävde betalning från människorna, så kände jag att jag ville skriva mer om ämnet. Det var då Karin klev ner i min kropp och började vandra omkring i hjärnbarkens gångar. Karin som var människa men som förvandlades till drake för att bli en brygga mellan vår värld och den världen där drakarna verkar från för att rädda vår planet. Det är så mycket som vi kan tänka på att vara försiktiga med. Till exempel att byta mobiltelefoner hela tiden. Det är inte själva mobilen i sig som är den största miljöboven utan det är själva tillverkningsprocessen, tänker jag, och hoppas att Drakmodern ska inspirera alla kloka barn att bli smarta miljömedvetna vuxna en dag./Anette

Boken finns som bok, ljudbok och -e-bok.

Karin är 11 år gammal men åldras allt snabbare. Hennes kropp är som den vore flera hundra år. Varför kommer det rök när hon försöker prata? Hon hör sin röst skrika av rädsla när hon förtvivlat vänder sig om. Joo, de följer fortfarande efter henne. Alla sju...

 

Tycker du om drakar? Då är det här boken för dig. Gillar du spänning och äventyr? Följ med in i denna berättelse om andra dimensioner, förvandlingar och eld.

 

Och hur ska vi lyckas rädda vår planet från att dö i miljöproblemen? Drakarna vet...

 

Drakmodern är en fantasybok som även tar upp miljöproblem och miljöpåverkan. Den är för åldrarna 10 år och uppåt och är på ca 190 sidor.

RECENSION av BTJ:

Drakmodern är en äventyrshistoria, en spännande fantasybok. Den är skriven av författaren Anette Skåhlberg, och är hennes fyrtiotredje bok. Allt vi gör kommer tillbaka till oss. Varenda steg, varenda andetag, varenda tanke. Att tro att det inte angår en själv är att inte veta. Karin, 11 år, vet. Eller Kara som hon har börjat kalla sig sedan hon mötte drakarnas värld.Hon som plötsligt en dag inser att hon har sju drakungar att ta hand om. Det darrar i övergången mellan dimensionerna, den öppna portalen börjar ge vika, och allt beror på hur människorna tror sig stå över naturen. Kara är till exempel upprörd över att vi bara i Sverige gör av med 50 miljoner kg tvättmedel om året. Det är i snitt 5,5 kg per person. Och då vågar hon inte ens tänka på hur mycket sköljmedel vi använder eller allt annat för att lukta gott eller hålla rent. Mer och mer går det upp för henne att om hon och drakarna inte gör något radikalt med alla gifter, i synnerhet bromerade flamskyddsmedel och alla andra gifter som ställt till stora problem för drakarnas ägg, så går människorna en värld till mötes där inte luften kommer gå att andas som den gör idag. Recension från BTJhäftet nr 7:Världen blir alltmer förgiftad och förstörd..." "...Elvaåriga Karin har drabbats av en mystisk sjukdom som gör att hon åldras mycket snabbare än normalt. När läkarna obetänksamt slår vad om hur länge hon kommer att leva väljer Karin att fly ut i skogen. Där börjar en märklig förvandling och Karin finner sig plötsligt vara en Drakmoder. Kan de sju små drakarna som hon gett liv till rädda världen från att bli förgiftad och förstörd? Annette Skåhlberg är en produktiv författare, detta är hennes fyrtiotredje bok. Det är en intressant tolkning av ett tämligen söndertjatat tema, nämligen drakar. Författaren har lyckats skapa en fängslande och välskriven historia som håller läsaren fast till slutet. Samtidigt som grunden i historien är baserad på fantasi kommenterar författaren även det verkliga läget i världen med miljöförstöring och förorening. Hon lyckas väva in denna realism på ett övertygande sätt utan att det känns som att hon skriver läsaren på näsan. Allt som allt är Drakmodern en läsvärd bok för barn från elva års ålder. Helhetsbetyg: 4. (Recension av Teresa Vihtma i BTJ-häfte 7.

Copyright @ All Rights Reserved Anette Skåhlberg