Min mamma är en terrier

anetteskahlberg.com

 

HEMSIDAN UNDER ARBETE färdig 1 januari

MIN MAMMA ÄR EN TERRIER

Döden. Som så många är rädda för att ens prata om. Men utan döden inte livet, utan livet inte döden. De hör ihop. Och om vi vore lite mindre rädda för att dö så tror jag att vi alla skulle våga leva mer och starkare. Den här historien skrev jag när mina äldsta barn var små, det är några år sedan nu. Jag skrev den för en av mina söner var väldigt upptagen av döden. Skräckslagen. Och ville veta vad som hände sen. Vi pratade mycket om det då. Att egentligen vet vi ju inte på riktigt hur det är att dö. Vi kan bara gissa. Då föddes den här historien om Jenny och hennes döende mamma. För att lindra oron. Om det hjälpte min son? Absolut. Vilket inte betyder att han tror att det är så det kommer hända. Möjligheten. Sagan. Leken. Att få bli fylld med ro.

Nu sitter ni säkert några stycken och skriker NEJ låt inte barn få tro att det går att bli något annat efter att en är död. Varför inte?, säger jag då. Varför inte låta barnen få det här som en saga, precis som det är en saga att vi bara dör och försvinner? För vi vet ju inte. Vi VET JU INTE. Men det vi vet, det är att vi måste göra det så bra som möjligt för oss i det här livet som vi pågår i, och då kan det vara skönt med historier som lindrar oron, som skapar möjligheter och världar. Oavsett vad vi tror är sant eller inte. Därför finns ”Min mamma är en terrier”. /Anette

Det här är historien om sexåriga Jenny som är ledsen över att hennes mamma ska dö. Mamma tröstar Jenny med att lova att komma tillbaka till henne som en hund. När mamma sedan dör, gör Jenny allt hon kan för att hitta den rätta hunden.

 

 

Min mamma är en terrier är en kapitelbok för åldrarna 6 år och uppåt, och är 255 sidor lång.

Copyright @ All Rights Reserved Anette Skåhlberg