PEDAGOGEN och LÄRAREN

anetteskahlberg.com

 

HEMSIDAN UNDER ARBETE färdig 1 januari

 

PEDAGOGEN och LÄRAREN

 

Anette arbetar som pedagog inom skrivande, drama och film.

Hon har arbetat med ungdomsgrupper både som dramapedagog och teaterlärare.

Hon har arbetat som manuslärare på Stockholm filmskola, på Ölands folkhögskola samt på GUC mediagymnasium. Hon har även varit ute mycket i skolor som filmpedagog och inspirerat och guidat eleverna till egna filmproduktioner som resulterat i små filmfestivaler.

Hon har även varit ute på en del skolor som genuspedagog och arbetat målriktat i klasserna med just genus där hon även har använt mycket av sin egen skrivna litteratur om de hbtqämnen som böckerna öppnar upp till.

Som skrivpedagog har hon träffat över femtontusen barn som hon inspirerat till att göra egna böcker och berätta sina historier, och alla barn har efter hennes besök blivit inspirerade att läsa mer än de gör. Hon är flitigt bokad och reser runt i hela Sverige till olika orter och skolor som längtar efter en kreativ injektion från henne. Överallt är hon väldigt omtyckt och blir ofta bokad flera år på raken av skolor som ser utvecklingen hos sina elever efter att Anette har varit där.

Själv säger Anette att hon älskar att komma ut i klassrummen och möta alla elever.

Att tillsammans med eleverna först leka fram nya berättelser tillsammans och sedan se hur eleverna inspireras till att skriva egna historier som alltmer växer fram under Anettes besök, samtidigt som hon också inspirerar lärarna till nya ideer och arbetssätt i den pedagogiska metod Anette har utvecklat. Här nedan kan ni se några bilder på elevernas arbeten efter att ha haft sina dagar med Anette.

 

Är ni intresserade av att boka Anette till er egen skola så går det bra att höra av er på bokninganette@stopbok.com så svarar Anette inom ett par dagar.

 

 

 

.

Här är ett dokument som delades ut på Skapande skola-dagarna i Uppsala.Anette har hela Sverige som arbetsfält.

Här ovan är filmen där Anette samlat ihop lite info om sitt arbete som författare på besök.

Här intill är filmen där Anette blir intervjuad av Växthusskolans elever när hon är där på författarbesök.

Copyright @ All Rights Reserved Anette Skåhlberg