7333 sekunder Johanna långfilmen i en enda tagning

anetteskahlberg.com

 

HEMSIDAN UNDER ARBETE färdig 1 januari

7333 SEKUNDER JOHANNA

långfilmen

För femton år sedan började jag skriva på manuset till den här historien. Men det var först för tio år sedan som jag börjat forma ett manus. Den här filmberättelsen har varit igenom så många olika historier och vägar innan den ens närmade sig den inspelning som skulle bli den enda tagning som den blev. Jag skriver en del om det i boken, och det jag vill säga här är att det är otroligt makalöst skönt att filmen är klar och ute hos er att få se. Det har varit ett stort och tungt och ibland helt omöjligt arbete har det känts som, att få färdigt filmen. Jag hade aldrig trott att jag skulle möta sådant motstånd för att få färdigt en film, samtidigt som jag på andra håll har mött enorm kärlek och hjälpsamhet. Två världar, två sätt, och en kamp. Jag har gråtit och skrikit och sprungit långt, jag har skrattat och hurrat och lagt mig ner av utmattning ibland. Och hörni! Utan alla ni människor som har hjälpt mig hade det inte varit möjligt att göra den här filmen och jag är varenda en av er som finns därute, och som funnits där när jag har behövt, så djupt tacksam. Ni är fantastiska. Tack! Tack! Från det innersta av mitt hjärta tack! Och kom ihåg detta, ni alla som läser denna text: SVT 23 april 2018. Då visas filmen. Missa inte det.

Bilder från 7333 sekunder tagna av Stewen Quigley

7333 sekunder Johanna stillbilder tagna av Stewen Quigley (klicka på bilden för flera)

På denna bild är Anette Skåhlberg som Johanna och Josefin Olsson som Maja och det är fotografen Jesper Klevenås som sitter i vagnen körd av B-foto Shazi Özdemyr.

 

7333 SEKUNDER JOHANNA:

 

Långfilmen 7333 sekunder Johanna hade premiär på bio i november 2017 och visades i Uppsala, Göteborg och Stockholm.

 

Alla stillbilder på den här sidan är gjorda av Stewen Quigley. Anette Skåhlberg har regisserat och skrivit manus, och spelar huvudrollen och Jesper Klevenås är filmfotograf.

 

7333 sekunder Johanna

 

-är en 7333 sekunder en-enda-tagning långfilm.

-är långfilmsdebut av den välkända svenska kortfilmsregissören Anette Skåhlberg, som debuterar som regissör OCH skådespelare i långfilm.

-är historien om Johanna som kämpar för att få igenom sin skilsmässa från en man som vägrar och istället utsätter henne för psykiskt och ekonomiskt våld i hennes liv som vi får dela 7333 sekunder av.

-är inspelad kring 8 kvarter i Uppsala, Sverige under 7333 sekunder i realtid i en enda tagning med en enda kamera.

 

7333 sekunder Johanna är skriven och regisserad och producerad av Anette Skåhlberg. Fotograf är Jesper Klevenås. Martin Lima de Faria var teknisk koreograf, Huvudansvarig för kostym och mask var Sylvia Drugge och scenograf var Rebecca Wallin. Martin Sandström och Jakob Knabäck gjorde ljuddesignen och post produktion-ljussättning gjorde Mattias Sandström. Producerad av S.T.O.P.Film, Anette Skåhlberg, och exekutiv producent är Monica Hedberg.

 

”7333 sekunder Johanna” är gjord med independent finansiering och med support från Film i Uppland. Den valda tagningen är inspelad 7 oktober 2012. I rollerna är Anette Skåhlberg, Robert Fransson, Josefin Olsson och Torsten Andreassen, Andrea Larsdotter, Jannika Ååhs, Björn Dahlman, Ludvig Fahlstedt med flera.

 

Filmen var inspelad på en digital 64 GB card i full HD med en Canon EOS C300 PL med en Zeiss 28 mm lins.

 

Fyra vittnen följde med och observerade för att försäkra om att inspelningen var gjord i en enda tagning.

 

Filmen spelades in efter tre månaders repetitioner med olika team, samt sex månader med olika skådespelare, och på inspelningsdagarna täckte teamet framför och bakom kameran, en 8 kvarters tur som var ungefär 3 km i längd i Uppsala.

 

Teamet framför och bakom kameran sprang, simmade, lekte med barn och eld, hoppade in i bilar och båtar i vattnet, under 7333 sekunder.

 

Fyra hela tagningar utan avbrott blev gjorda. Den som valdes blev den första tagningen på morgonen söndagen 7 oktober 2012. Den tagningen blev 7333 sekunder.

 

Filmen kommer visas på SVT 23 april 2018 och sedan finnas på SVT play ett tag efter det.

 

Länkar till press som skrev precis efter inspelningen(Detta var innan andra hann göra världsrekordet):

 

New York Times

 

Flix:

 

SBS

 

Cineuropa

 

IMDb

 

Dagens Nyheter

 

 

 

Copyright @ All Rights Reserved Anette Skåhlberg