Om

anetteskahlberg.com

 

HEMSIDAN UNDER ARBETE färdig 1 januari

OM ANETTE SKÅHLBERG

Anette Skåhlberg

är en barnrättsaktivist som vill att alla barn har det bra och får bästa förutsättningarna till ett bra liv. Hon ger röst till de som själva inte har kraften, och hon tror benhårt på kärleken och att vi alla människor mår bäst av att ge till varandra. Hon har skrivit femtio böcker, gjort över tjugo filmer, skrivit tjugotalet pjäser samt några musikaler, och skrivit över hundra låttexter. Hennes bok som kommer i maj handlar om när hon återvände till livet efter att ha varit på andra sidan. Ljuset från döden, heter den. Hon lever efter Här och nu och hon drömmer inte utan hon gör. Alltid.

Syntolken Anette.

 

Något som jag tycker väldigt mycket om är att arbeta som syntolk. Då går jag t ex på bio eller teater eller något idrottsevenemang eller konsert tillsammans med människor som är synskadade. Det kan vara att de har svårt att se bilden tydligt eller att de inte ser alls. Då tolkar jag det som är synligt. Till exempel så berättar jag allt som händer på filmduken som de inte kan förstå genom att lyssna. Jag brukar då ha på mig headset där det jag säger går till sändare som de som behöver har hörlurar till. Vi sitter mitt bland alla andra på t ex biografen så det gäller att jag som syntolk håller en låg nivå när jag pratar så jag inte stör de andra som går på bio, men samtidigt att jag läser med inlevelse och känsla. På teatern är det vanligt att syntolken sitter i ett närliggande rum och har tvskärm att titta på, medan de som har hörsnäckor och sändare sitter ute bland publiken. Jag som är både författare och sagoberättare är oerhört förtjust att arbeta som syntolk eftersom det känns precis just så som att jag är en del i en berättelse runt lägerelden, och jag vill verkligen göra mitt bästa för att skapa det bästa ögonblicket för den som lyssnar till mig.

Yippididoha till alla barn!

På sidan Till alla barn - kan du vara med och skriva på kedjehistorien eller recensera en bok och få en liten present.

Gå in här och kolla.

 

Till alla barn:

Hej alla ni som jag träffat därute på skolor, eller sagoläsningar eller i olika sammanhang, och hej alla andra barn som jag ännu inte träffat!

 

Hit kan ni skriva in om ni vill. Jag får mycket brev och svarar alla som skriver till mig men ibland tar det lite tid, så ni får lova ha tålamod med mig.

 

Gå in här: (anetteskahlberg.com/tillallabarn)

 

Här kommer det hända olika saker och jag kommer prata om olika saker som jag tycker är viktiga eller roliga att dela med dig och alla andra. Ha det nu så bra tills vi hörs! Tack för att du finns! Kom ihåg att just du är en helt fantastisk människa. Du är viktig, Du är underbar. Och du är väldigt väldigt klok. Det är ett av de bästa jobben jag har tycker jag, att få skriva böcker för dig och komma till skolor och träffa dig och alla dina kompisar.

Inläsaren Anette

Anette har läst in över femtio böcker till ljudböcker, och hon har en podd där du kan gå in och lyssna på mängder med historier www.soundcloud.com/anetteskahlbergpodd. Ibland läser hon även in filmer. Läs mer här.

Copyright @ All Rights Reserved Anette Skåhlberg