Kedjehistorien

anetteskahlberg.com

 

HEMSIDAN UNDER ARBETE färdig 1 januari

KEDJEHISTORIEN

Jag har träffat så många av er barn som är författare ute på skolorna. Ni är så väldigt många och påhittiga historieberättare. Den här sidan är för dig som gillar att hitta på berättelser. Tillsammans ska vi berätta den här historien. Jag har startat den med några meningar, som ni kan läsa nedanför bilden..

 

Ni som vill vara med - skicka in mellan en och fyra meningar så bygger jag ihop dem jag får av er till att vara med i historien. Varje måndag lägger jag ut fortsättningen och sedan har ni fyra dagar på er att maila in hit, till på fredagen, och sedan måndagen därpå kommer nästa fortsättning osv. Låt oss berätta denna historia tillsammans och låt oss ta oss in i ett gemensamt äventyr!

Vad kul det ska bli! Hurra för berättandet!

Må sagorna alltid vara med oss! !

Långt långt bort i ett land ingen vågade säga vid namn, levde i bergen en ondsint varelse. Den var ensam och arg, och hade varit det så länge den kunde minnas. Men den hade glömt bort varför. Det var ingen som vågade sig upp i bergen, inte ens för att plocka de sällsynta blommorna som växte där, och som kunde boka vilka sjukdomar som helst. Så hände det sig att i vårt land, i en stad, i ett av de där högsta husen, i en av de mindre lägenheterna, där en mamma bodde ensam med sin flicka, att just den flickan vaknade en natt alldeles kallsvettig. Mamman var väldigt svårt sjuk och flickan hade gråtit sig till sömns av oro. När hon vaknade genomblöt av svett mindes hon vad drömmen hon drömt handlade om. Hon hade sett framför sig det land som ingen vågade säga vid namn, och hur blommorna där i bergen kunde bota hennes mamma. Hon klev genast ur sängen och klädde på sig. Hon visste inte hur, men hon tänkte göra allt för att ta sig till det där berget och plocka de där blommorna till sin mamma...

 
 

Copyright @ All Rights Reserved Anette Skåhlberg